نگرش سیستمی در بازاریابی، رمز موفقیت کسب و کارها

در دریای پر تلاطم بازار امروز، کسب و کار شما به چه سمتی حرکت می کند؟ مواظب باشید هدف کسب و کار خود را گم نکنید. هدف بازاریابی خود را گم نکیند. برای گم نکردن مسیر موفقیت و رسیدن به هدف، می بایست نگاه سیستمی به کسب و کار خود داشته باشید. بر همه ما روشن و واضح است که محیط کسب و کار ایران و به خصوص شهر اصفهان به یک محیط کاملا متلاطم، تا حد زیادی غیر قابل پیش بینی و مواجه با پارادایم های نوظهور زیادی در محیط مبدل شده است و این موضوع، زمینه را برای فعالیت کسب و کارها و بنگاه های اقتصادی بسیار چالشی کرده است. در این شرایط کسب و کارها باید همواره آمادگی لازم برای موضوع گیری مناسب را داشته باشند و این موضوع گیری انعطاف بسیار بالایی را طلب می کند، این انعطاف لازم را نگرش سیستمی به کسب و کار ما می دهد. اما سیستم چیست؟ طراحی کمپین فروش اصفهان

موفقیت ها و شکست های یک کسب و کار هیچ گاه تنها به یک عامل بستگی ندارد و شالوده اجزا و عناصر مختلفی است که روابط متقابلی با یکدیگر دارند که به آنها سیستم گفته می شود. اگر رستوران شما، مطب دندانپزشکی شما، کارخانه تولیدی شما، پارک بازی شما و یا شرکت هواپیمایی شما ارزش منحصر به فرد و متمایزی را به مشتری در قالب خدمت یا محصول ارائه می دهد نتیجه یک عنصر نیست بلکه عناصر ملموس و ناملموس بسیار زیادی در این فرآیند دخالت دارند، پس نمی توان موفقیت و شکست را فقط به یک عنصر نسبت داد پس روابط بین عناصر عامل ایجاد کننده ارزش و موفقیت و یا شکست است و  این یعنی یک سیستم . در شرکت شما از نگهبان یا منشی که مشتری را در اولین لحظه ورود به شرکت پذیرش می کند تا کارمندی که سرویس پشتیبانی و پس از فروش را ارائه می دهد یا به عبارتی کل زنجیره ارزش شما در نگاه کلی  یک سیستم را تشکیل می دهند و هر کدام از عناصر این زنجیره، سلسله وار با خلق ارزش در موفقیت و شکست ها سهیم هستند پس در کلی ترین سطح از شرکت، نگرش سیستمی یعنی همه سازمان را یکپارچه ببینیم پس توانایی شرکت در رسیدن به اهداف خود منوط به روابط متقابل اثربخش در کل مجموعه است و این یعنی سینرژی ایجاد کردن در کل سیستم. اما نگرش سیستمی در بازاریابی چه کمکی به کسب و کار ما می کند؟ بازاریابی شناسایی نیازها و خواسته های مشتری در یک بازار هدف مشخص، ارائه محصولات و خدمات منطبق بر آن نیازها و خواسته ها با هدف خلق ارزش برای مشتری نسبت به رقبا و در نتیجه جایگیری مناسب در بازار است و رفتن مسیر از این کانال،  شرکت ما را در بلند مدت به سودآوری خواهد رساند. برای پیمودن این کانال استراتژی ها و برنامه های بازاریابی تدوین می شوند، ویژگی های محصول، بسته بندی، توزیع، قیمت و برنامه های ترفیع فروش و همه و همه طراحی و به عنوان ابزارهای پیاده سازی استراتژی های بازاریابی برای میل به اهداف تدوین می شوند که بتوانیم بهترین پاسخ را به مشتریان هدف خود بدهیم.

اما آنچه مهم است ایجاد یکپارچگی بین این ابزارها و عناصر بازاریابی است. رمز موفقیت کسب و کار شما در  بازاریابی، ایجاد نگرش سیستمی ما بین تمامی موارد فوق است. برنامه پشبرد فروش شما می بایست با محصول، ویژگی های آن، قیمت آن و کانال توزیع شما هماهنگی داشته باشد، ارتباط متقابل  ما بین این عناصر خواهد بود که برای شما و مشتری شما خلق ارزش خواهد کرد وگرنه اگر هر کدام مسیر خود را بروند چیزی به عنوان ارزش از سمت مشتری اصلاحس نخواهد شد، برند شما در ذهن و قلب مشتری نقش نمی بندد و مشتری به هیچ عنوان شما را به عنوان یک حرفه ای قلمداد نمی کند. قضاوت مشتری در مورد برند شما فقط به محصول یا سرویس شما منتهی نمی شود، بلکه روابط عمومی شما، خدمات و کیفیت پاسخگویی پس از فروش شما، برخورد پرسنل خط مقدم شما با مشتری، به عنوان اعضای یک سیستم، معیار قضاوت مشتری شماست.

بعضا امروزه می بینیم که شرکت ها تبلیغات گسترده دارند اما وقتی مشتری وارد شرکت می شود با اولین برخورد کارکنان با او از گرفتن سرویس یا محصول از شرکت منصرف می شود پس در  بازاریابی همه عناصر سیستم باید یک حرف مشترک بزنند، یکپارچه باشند و این یکپارچگی در ارائه محصول یا خدمت را به مشتری نشان دهند. پس در سطحی پایین تر در ابزار ترفیع فروش یا همان ارتباطات بازاریابی هم که به عنوان کلیدی ترین ابزارهای مشتری مداری و ساخت و نگهداری برند شما امروزه تبدیل شده، یکپارچگی اهمیت ویژه ای دارد، یعنی برنامه های تبلیغات، روابط عمومی، پیشبرد فروش،  فروش شخصی و بازاریابی مستقیم شما هم نگرش سیستمی می بایست داشته باشند. همه در یک جهت، یک حرف و با هدف ایجاد هم افزایی همانند نوازندگان یک گروه موسیقی، قطعه ارزش ارائه به مشتری را بنوازند. دوباره کاری ها، ناهمسویی در فعالیت های واحدهای زیرمجموعه بازاریابی همانند واحد تبلیغات، روابط عمومی، تحقیقات بازاریابی، فروش و خدمات پس از فروش از آفت های نبود نگرش سیستمی در بازاریابی است.

چیدن پازل بازاریابی و ایجاد هم افزایی فقط با نگرش سیستمی میسر می شود. سخن آخر اینکه شعارهای تبلیغاتی، پیام های شرکت در قالب تبلیغات و ارائه شده با هر رسانه ای، تصویری که شرکت از خود در ذهن مشتری خلق می کند، لوگوی شرکت، نوع جای گیری شرکت در بازار نسبت به رقبا،  ویژگی های محصولات و خدمات، قیمت گذاری، بسته بندی، توزیع و نحوه رساندن محصول به دست مشتری، برخورد نیروی فروش شما با مشتری و همه عناصر بازاریابی برای موفقیت شرکت می بایست با نگرش سیستمی همسو شوند. ، مشتری که ما را در تلویزیون، بیلبورد،  وب سایت ما  و اپلیکیشن های ما می بیند قضاوتمان می کند  ودر هنگام مواجهه با شرکت، محصول یا خدمت ما همان قولی که به او داده ایم را از ما انتظار دارد،  پس مشتری را در بازاریابی امروز در یکپارچگی برنامه ها و نگرش سیستمی مان به بازاریابی می بایست در رأس همه امور قرار دهیم. . آژانس دیجیتال مارکتینگ اصفهان